Název | Množství a jednotka |
---|---|
sterilovaná nebo vařená cizrna | 350 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
zázvor čerstvý | 1 lžička |
velká mrkev | 1 ks |
mražený hrášek | 150 g |
bílé víno | 200 ml |
masový vývar | 1 l |
římský kmín | 1 lžička |
koriandr mletý | 1 lžička |
Cayenský pepř | špetka |
olivový olej | |
sůl | |
petrželka |
Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept
Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept
Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept
Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek
Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...